2 Aralık 2013 Pazartesi

BARBUNYA PİLAKİ

MALZEMELER

  • 1 su bardağı taze barbunya
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

     Barbunyalar haşlanıp, siyah suyu süzülür. Tencerede soğanlar yağla birlikte kavrulur. Salça da ilave edilip, iyice pişirilir. (Pişmeyen salçalı yemek yendiğinde midenin ekşimesine neden oluyormuş.) Patates ve havuçlar da küp küp doğranır. Barbunya ile birlikte patates ve havuç da tencereye eklenir. Üzerine tuz ve şeker de eklendikten sonra iyice karıştırılır. Üstünü üç parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Kısık ateşte patates ve havuç yumuşayana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin