2 Aralık 2013 Pazartesi

İÇ PİLAV


MALZEMELER


  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvıyağ/Tereyağ

HAZIRLANIŞI

    Yemeklik doğranan soğanlar dolmalık fıstıkla birlikte kavrulur. Kavrulduktan sonra pirinçler eklenir. Pirinçlerde biraz kavrulduktan sonra kuş üzümü, karabiber, tarçın, tuz eklenir; karıştırılır. İsterseniz bir adet bulyon atabilirsiniz. Üzerine sıcak su ilave edilir. Su için bir ölçü veremicem çünkü ölçüyle pilav yapmam. Ama genel ölçü bire bir buçuk diye biliyorum. Ben kaşık yardımıyla pirinçler rahat hareket edecek kadar su ilave ediyorum. Suyu da eklendikten sonra kısık ateşte pişirilir. Ve dinlenmeye bırakılır. İç pilavı genelde yalnız sevmediğimden fırınlanmış dana etiyle servis yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin