9 Şubat 2014 Pazar

KISIR TARİFİ

MALZEMELER


  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam taze nane
  • 4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

  1 su bardağı köftelik bulgura derin bir kapta 1 yemek kaşığından biraz az salça bulgurla karıştırılır.  (daha fazla yapmak için malzemeleri iki katına çıkarabilirsiniz.) 1.5 çay bardağı sıcak su ilave edilir. Üstü kapatılır. Yeşil soğanlar ince ince doğranır. Maydanoz ve taze naneyi de ince ince kıyılır.. İsteye göre içine 1-2 diş sarımsak atılabilir. Bulgurlar suyunu çekip şiştikten sonra yeşillikler  ilave edilir. Bir adet limon sıkılır. Nar ekşisi ve zeytinyağı eklenir. Baharatlar da ilave edilir. Sumak bol bol eklenir. Bütün malzemeler iyice karıştırılır. Afiyetle yenir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin