9 Mart 2014 Pazar

ET HAŞLAMA

MALZEMELER


  • Yarım kilo parça dana eti
  • 3-4 adet kemikli dana eti
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Tuz

HAZIRLANIŞI


     Derin bir tencerede etler arkalı önlü pişirilir. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Hafifçe pişen etlerin üzerine tereyağ eklenir. Unla birlikte kavrulur. Üzerine 1-1.5 litre kadar sıcak su eklenir. Arpacık soğanlar ve irice doğranan havuçlar eklenir. Etler yumuşayana kadar pişirilir. Etler yumuşadıktan sonra büyüklüklerine göre 2-4 parçaya bölünen patatesler de eklenir. Patatesler de piştikten sonra servis tabağına alınır. Limon ve karabiber ile servis edilir. Soğuk kış günlerinde şifa niyetine..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin