MALZEMELER
- Yarım kilo parça dana eti
- 3-4 adet kemikli dana eti
- 10-12 adet arpacık soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 4 adet patates
- 2 adet havuç
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Derin bir tencerede etler arkalı önlü pişirilir. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Hafifçe pişen etlerin üzerine tereyağ eklenir. Unla birlikte kavrulur. Üzerine 1-1.5 litre kadar sıcak su eklenir. Arpacık soğanlar ve irice doğranan havuçlar eklenir. Etler yumuşayana kadar pişirilir. Etler yumuşadıktan sonra büyüklüklerine göre 2-4 parçaya bölünen patatesler de eklenir. Patatesler de piştikten sonra servis tabağına alınır. Limon ve karabiber ile servis edilir. Soğuk kış günlerinde şifa niyetine..
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder