27 Mart 2014 Perşembe

PATATESLİ BÖREK

MALZEMELER

  • 2 adet yufka
  • 2 adet büyük patates
  • 1 adet küçük soğan
  • Tuz,nane,pul biber,karabiber
Sosu için;
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un

  HAZIRLANIŞI


  Patateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğrandıktan sonra haşlanır (bu şekilde hem daha çabuk haşlanır hem de ezmesi daha kolay olur.) Soğanlar yemeklik doğranır ve tavada biraz sıvı yağ ile kavrulur. Haşlanan patatesler de eklenerek bir yandan ezilir ve kavurmaya devam edilir. Baharatlar sevdiğiniz kadar eklenir. Hazırlanan iç harç biraz ılıması beklerken sos hazırlanır. Bir kase içerisinde yağ,sirke ve un karıştırılır. Yufkalar alınır ve yarısına sos sürülür. Diğer yarısı üzerine kapatılır ve tekrar üzerine sos sürülür. Yarım daire halindeki yufka altı eşit parçaya kesilir. Bolca iç harç yufkalara paylaştırılır. Sigara böreği sarar gibi sarılır. İkinci yufkaya da aynı işlemler uygulanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsi üzerine dizilen böreklere yumurta sürülür ve önceden 180 derecede ısıtılımış fırında 35-40 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin